Niezbędny sprzęt w kuchni

Niezbędny sprzęt pomocny w wyrabianiu kiełbas i innych wędlin

Każda osoba, która choć kilka razy zetknęła się z kuchnią i przygotowywaniem posiłku wie, że wszystko wymaga odpowiedniej organizacji miejsca pracy i warsztatu kuchennego. "Mise en place", czyli z fr. "wszystko na swoim miejscu" to podstawa sukcesu.

Domowy wyrób wędlin charakteryzuje się niewielkimi potrzebami jeśli chodzi o dodatkowy sprzęt, w który należy się zaopatrzyć. W przypadku kiełbas konieczna będzie maszynka do mielenia mięsa, nadziewarka do kiełbas, a w przypadku kiełbas wędzonych i wędzonek także wędzarnia. Ponadto przydatne będą różne urządzenia pomiarowe, takie jak termometry, miarki czy waga kuchenna. Nie należy także zapomnieć o urządzeniu do mielenia przypraw, ale to zazwyczaj jest na wyposażeniu każdej kuchni.

Reklama

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3